Recepty > polévky > z mletého se sýrem
Suroviny potřebné pro přípravu:
300g mletého masa (směs vepřové a hovězí), 100g másla, 100g sýra s příchutí (např. se zeleninou a masem), 100g smetanového sýra, 1 velká cibule, 1 petržel, 1 mrkev, kousek celeru, 1 pórek, 2-3 lžíce hladké mouky, vegeta, masox, sůl, petrželka nebo pažitka
Recept na přípravu:
Polovinu másla necháme rozpálit a orestujeme na něm nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso a mícháme, aby se nevytvářely hrudky. Zalijeme vodou (cca 2-2,5 litru), přidáme nastrouhanou zeleninu, nakrájený pórek, koření, masox a vaříme skoro doměkka. Poté přidáme oba sýry, které necháme rozpustit.
Mezitím si rozpustíme druhou polovinu másla, přidáme mouku a připravímesi jíšku, kterou zavaříme do polévky, necháme povařit, dochutíme, odstavíme a vmícháme nasekanou pažitku.
Polévku podáváme s nasucho opečenými tousty nebo bagetou.
Další recepty:
Drožďové knedlíčky do polévky z těsta.
Gulášovka z hlívy kterou vaříme do měkka a nakonec zahustíme.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky s nasekanou petrželku.
Bramboračka se sušenými houbami do které šupneme stroužek česneku.
Biftečky z mletého masa podáváme s chlebem, hořčicí a cibulí.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Polévka s červenou čočkou ochucená nasekanou bazalku.
Boloňské špagety s mletým masem na které přidáme strouhaný sýr.
Francouzská cibulačka se sýrem se nakonec zapeče.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Zelné závitky plněné mletým masem 15 minut pečeme.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Makarony se sýrem
Polévka z mletého se sýrem má své chuťové kouzlo.