Recepty > polévky > polévka z kysaného zelí s klobásou
Suroviny potřebné pro přípravu:
200g kysaného zelí, 2 brambory, 2 lžíce hladké mouky, 10g slaniny, 1 lžíce sádla, malá sklenka kysané smetany, 1 vejce, 100g klobásy, kmín, sůl, 1,25 litru vody, masox, mletá paprika
Recept na přípravu:
Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvařte, přidejte sádlo, zasypte moukou, osmažte, vmíchejte mletou papriku, zalijte částí studené vody, metličkou rozšlehejte a povařte 20 minut. Kysané zelí pokrájejte na malé kousky, vložte do zbytku vařící vody a uvařte do poloměkka. Doplňte je kmínem, solí, masoxem, brambory pokrájenými na kostičky a vše uvařte doměkka. Vmíchejte povařenou jíšku a klobásu pokrájenou na kolečka a vařte ještě několik minut. Polévku zjemněte smetanou, v níž jste rozšlehali vejce, avšak již nevařte.
Další recepty:
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Pikantní zelňačka s kelímkem smetany.
Kuře pečené na kysaném zelí - pekáček vymastíme.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Polévka z hlávkového salátu s vajíčkem.
Zelné placky z kysaného zelí upečeme v troubě.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Zimní minestrone podáváme s krutonky.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Polévka z kysaného zelí s houbami kterou zjemníme rozkvedlaným mlékem.
Zelňačka z hlávkového zelí recept
Polévka z kysaného zelí s klobásou má své chuťové kouzlo.