Recepty

Recepty > polévky > polévka z kysaného zelí

Polévka z kysaného zelí

Suroviny potřebné pro přípravu:

200g kysaného zelí, 1 větší brambor, 40g sádla, 50g hladké mouky, 1,1 l vody, 1,5dl mléka, kmín, sůl, masox, pažitka

Recept na přípravu:

Kysané zelí překrájejte na malé kousky, zalijte částí vody a uvařte do poloměkka. Oloupaný brambor nakrájejte na kostičky, vložte do zbývající dávky vařící osolené vody a společně s kmínem uvařte také do poloměkka. Ze sádla a mouky usmažte světlou jíšku, vmíchejte ji do zelí a vařte, až zelí téměř změkne. Přidejte předvařený brambor, vše uvařte doměkka, poté vmíchejte mléko a masox a při podávání posypte polévku nadrobno pokrájenou pažitkou.

Další recepty:
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Polévka z hlávkového salátu s vajíčkem.
Zelné placky z kysaného zelí upečeme v troubě.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Zimní minestrone podáváme s krutonky.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Pikantní zelňačka s kelímkem smetany.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou rozmíchanou s vaječným žloutkem.
Kuře pečené na kysaném zelí - pekáček vymastíme.
Zelňačka z hlávkového zelí recept

Recepty
Motto

Polévka z kysaného zelí má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.