Recepty > polévky > z kvašených okurek s masovými knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 šlehačka, 1 lžíce hladké mouky, 1 masox, 1-2 vejce, 250g kvašených okurek, sůl
Knedlíčky: 200g mletého vepřového masa, 1-2 stroužky česneku, 100g uvařené rýže, 1 vejce, mletý pepř, sůl
+ vařené brambory
Recept na přípravu:
Knedlíčky vložíme do mírně osolené vody, ve které je 10-15 minut (podle velikosti) vaříme. Po této době jeden vyndáme, rozkrojíme a zkusíme, zda jsou uvařené i uvnitř. Uvařené knedlíčky cedníkem vyndáme, odložíme zatím stranou a do vývaru přidáme nahrubo nastrouhané okurky, masox a rozšlehané vejce. Vaříme asi 3 minuty, poté vmícháme šlehačku smíchanou s moukou a ještě asi 3 minuty povaříme. Pak vrátíme do polévka knedlíčky, dochutíme a ještě chvíli povaříme. Při podávání dáme na talíř vařené rozšťouchané brambory a zalijeme polévkou.
Masové knedlíčky připravíme takto: vše smícháme a z hmoty tvoříme menší kuličky.
Další recepty:
Bramboračka se sušenými houbami do které šupneme stroužek česneku.
Vaječné nočky do polévky 5 minut povaříme.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Drožďové knedlíčky do polévky z těsta.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Polévka s červenou čočkou ochucená nasekanou bazalku.
Boloňské špagety s mletým masem na které přidáme strouhaný sýr.
Česnečka s bramborem nakrájeným na kostičky.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Zelné závitky plněné mletým masem 15 minut pečeme.
Gulášovka z hlívy kterou vaříme do měkka a nakonec zahustíme.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky s nasekanou petrželku.
Rajská polévka s masovými knedlíčky a těstovinami
Polévka z kvašených okurek s masovými knedlíčky má své chuťové kouzlo.