Recepty > polévky > polévka z kopru
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 svazeček kopru, 20g másla, 20g hladké mouky, 1,2 litru vývaru z kostí nebo z masoxu, 2 žloutky z čerstvých vajec, 1dl smetany, sůl, 1 žemle, ocet
Recept na přípravu:
Z másla a mouky připravte světlou jíšku, přidejte drobně pokrájený kopr a osmahněte. Zalijte je prochladlým vývarem a povařte. Polévku sejměte z plotýnky, vmíchejte žloutky rozkvedlané ve smetaně, polévku mírně přihřejte, avšak nevařte, osolte, podle chuti okyselte a hned podávejte se žemlovými kostičkami opraženými nasucho.
Další recepty:
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Koprová omáčka ze sušeného kopru kterou podáváme s knedlíkem.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Krémová chřestová polévka s kousky vychlazeného másla.
Houbová česnečka s nasekanou pažitkou.
Kulajda z kyselých hub a nakrájené uvařené vejce.
Hrášková polévka se smetanou kterou posypeme opečenými kostičkami rohlíku.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Kedlubnová smetanová omáčka kterou nakonec ochutíme octem.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Kedlubnová polévka
Polévka z kopru má své chuťové kouzlo.