Recepty

Recepty > kachna > polévka z kachních drůbků

Polévka z kachních drůbků recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

drůbky z 1 kachny, 1 lžička soli, celer, mrkev, petržel, snítka libečku, 4 kuličky pepře, kousek cibule, 1 slepičí bujón, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Kachní drůbky opláchneme pod tekoucí studenou vodou, vložíme do tlakového hrnce. Pokud nebudeme dělat játrovou zavářku, játra přidáme také. Zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, snítku libečku, kuličky pepře a kousek oloupané cibule. Hrnec uzavřeme a vaříme od bodu varu 30-40 minut. Vývar přelijeme do jiného hrnce. Krky obereme, žaludek, srdíčko a zeleninu nakrájíme na malé kousky. Vývar ochutíme bujónem nebo solí. Do polévky můžeme zavařit játrovou zavářku nebo z jater připravit knedlíčky. Na závěr přidáme do polévky nakrájenou zelenou petrželku. Dobrou chuť.

Další recepty:
Kachna s jablky kterou během pečení přeléváme kachnu vypečenou šťávou.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Kachní stehna se zelím pečeme 1,5 hodiny za průběžného polévání.
Plněná hovězí roláda kterou za občasného podlévání dusíme.
Kachna na medu zve ke stolu.
Jemná paštika z drůbežích jater kterou podáváme na pečivu s trochou másla nebo vypečeného kuřecího nebo drůbežího tuku.
Kuře na zelí kterému necháme nagrilovat kůrčičku.
Kuřecí játrová paštika kterou necháme vychladnout ve formě.
Kachna se zelím pečená v předem vyhřáté troubě.
Zelím nadívané kuře podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem jako přílohou.
Nadívaná kachna

Recepty
Motto

Vychutnejte si lahodnou chuť, kterou přináší recept polévka z kachních drůbků.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.