Recepty > polévky > polévka z hovězí oháňky
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g hovězí oháňky, 1,5 litru vody, 2 lžíce másla, 1/4 celeru, 1 mrkev, 1 petržel, 1 mladá kedlubna, 1 pórek, 1 bobkový list, 1/4 lžičky tymiánu, 2 nová koření, 4 kuličky pepře, sůl, 1/2 střední brokolice, 1/2 mladé cukety, 1,5 dl bílého vína, petrželka
Recept na přípravu:
Do hrnce vložíme na rozpálené máslo na plátky nakrájenou zeleninu s cibulí, kořením, bobkovým listem a tymiánem, do osmažené zeleniny vložíme posekanou oháňku, podlijeme vřelou vodou a dusíme do měkka. Měkké maso zbavíme kostí a nakrájíme na kousky. Zeleninu scedíme, do vývaru vložíme kousky masa, nalijeme víno a zavaříme do ní na růžičky rozebranou brokolici a na kostičky nařezanou cuketu. Hotovou polévku ozdobíme na talíři nadrobno sekanou zelenou petrželkou.
Další recepty:
Játrová knedlíčková polévka do které přidáme nudle.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Fazolačka s uzeným masem dosolená dle chuti je perla kuchyně.
Letní minestrone ozdobíme nastrouhaným parmezánem.
Tyrolské knedlíčky do polévky zaváříme.
Hustá květáková polévka zjemněná smetanou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Hovězí Eintopf povaříme a podáváme.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí která sterilujeme 10-12 minut.
Krémová chřestová polévka do které přidáme přidáme kousky vychlazeného másla.
Chřestový krém krátce povaříme.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Hovězí polévka s mletým masem
Polévka z hovězí oháňky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.