Recepty

Recepty > polévky > polévka z hlávkového salátu

Polévka z hlávkového salátu

Suroviny potřebné pro přípravu:

okolní listy ze 2 až 3 hlávek salátu, 40g sádla, 50g hladké mouky, česnek, mletý pepř, 1 vejce, Vegeta speciál, 2dl mléka, 1,2 litru vody, sůl, špetka koření kari

Recept na přípravu:

Očištěné listy hlávkového salátu vložte do šesti decilitrů vařící osolené vody, uvařte doměkka, poté umixujte i s vývarem nebo prolisujte či najemno rozsekejte. Ze sádla a mouky si připravte světlou jíšku, zalijte ji zbývající dávkou vody, rozšlehejte a povařte 20 minut. Přidejte salát, mléko, rozetřený česnek, pepř, koření kari, vegetu a povařte 2 minuty. Vejce rozšlehejte, tenkým praménkem nalijte do polévky a za stálého míchání je nechejte srazit.

Další recepty:
Zimní minestrone podáváme s krutonky.
Pikantní kuřecí guláš povaříme.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Pikantní zelňačka s kelímkem smetany.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Mrkvová polévka s kari a nadrobno nasekanou pažitkou.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou rozmíchanou s vaječným žloutkem.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Zelňačka z hlávkového zelí recept

Recepty
Motto

Polévka z hlávkového salátu má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.