Recepty

Recepty > polévky > polévka z dýně po gurmánsku

Polévka z dýně po gurmánsku

Suroviny potřebné pro přípravu:

350 g dýně, 1 litr zeleninového vývaru, 2 brambory, 1 cibule, kůra z 1 citronu, 100 g brusinkové marmelády či naložených brusinek, 150 ml smetany, 50 gramů medu, olej, bílý pepř, sůl

Recept na přípravu:

Dýni nakrájíme přibližně na deseticentimetrové kousky, zbavíme peciček, nařízneme dužinu, dáme na plech, pokapeme olejem a v troubě rozpálené na sto šedesát stupňů pečeme půl hodiny. Po vychladnutí vydlabeme dužinu. Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Med dáme do hrnce a na mírném plameni zkaramelizujeme (nepřipálujeme, jen necháme jemně zhnědnout). Přidáme nakrájenou zeleninu, promícháme, osmahneme, zalijeme vývarem a když brambory změknou přidáme dýňovou dužinu. Krátce povaříme, rozmixujeme, přidáme smetanu a dochutíme trochou nastrouhané citronové kůry, solí a pepřem. Podáváme se lžící brusinek.

Další recepty:
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Krémová česnečka rozmixovaná.
Rýžové knedlíčky do polévky k zavaření.
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Španělská česnečka se zelenou petrželkou.
Gulášovka z kotrče kterou provaříme dvacet minut.
Kuřecí vývar s noky a petrželkou nebo pažitkou.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Gulášovka s párkem nahrubo nastrouhaným.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Polévka z dýně Hokaido

Recepty
Motto

Polévka z dýně po gurmánsku má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.