Recepty > polévky > polévka z červené čočky se zázvorem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
olej, 1 cibule, 1 menší mrkev, asi 2 cm čerstvého zázvoru, 150 ml červené čočky, kari, kuřecí vývar, 2 stroužky česneku, čerstvá nebo mražená koriandrová nať, citronová šťáva, sůl
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme mrkev a zázvor nastrouhané nahrubo, vsypeme čočku, poprášíme kari kořením, zalijeme vývarem na celkový objem 1 litr a vaříme cca 10 minut do rozvaření čočky. Poté přidáme prolisovaný česnek a nakrájený koriandr a ještě minutu povaříme. Pro děti můžeme polévku rozmixovat ponorným mixerem. Dochutíme solí a pár kapkami citronové šťávy. Podáváme s opečenými kostičkami bílého pečiva a ozdobené koriandrem.
Další recepty:
Polévka z červené čočky a rajčat kterou vaříme do změknutí čočky.
Zelňačka s klobásou duchucená cukrem.
Boršč bez masa z tofu.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Polévka z červené čočky s koriandrem, lístky čerstvého koriandru.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Salát z červené řepy smícháme se zakysanou smetanou.
Kaše z červené čočky pro děti s mlékem.
Pyré ze sladkých brambor podáváme teplé.
Cuketa na kari do které přidáme kokosové mléko.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Dýňová polévka se zázvorem na jejíž povrch nasypeme slané sušenky.
Smažené kuře na koriandru podáváme s dušenou rýži a zeleninovou oblohou.
Polévka z červené čočky pro děti
Ochutnejte recept polévka z červené čočky se zázvorem.