Recepty

Recepty > polévky > polévka z čerstvého špenátu

Polévka z čerstvého špenátu recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g čerstvého špenátu, 40 g másla, 40 g hladké mouky, kostka zeleninového bujonu, 100 ml smetany, šunka

Recept na přípravu:

Rozehřejeme máslo, přidáme mouku osmahneme a připravíme si tak světlou jíšku, kterou zalijeme litrem vody, přidáme kostku zeleninového bujonu, sůl, pepř a povaříme 15 minut. Mezitím očistíme a důkladně vypereme čerstvý špenát, který vložíme do mísy a zalijeme vařicí vodou, necháme 2 minuty stát, vody slijeme a špenát překrájíme. Vložíme ho do polévky, přidáme smetanu a krátce prohřejeme. Hotovou polévku se špenátem posypemet na nudličky nakrájenou šunkou.

Další recepty:
Špenátová polévka z mraženého špenátu kterou zjemníme smetanou.
Jablečný koláč s pudinkem nakrájíme po úplném vychladnutí.
Babiččina rajská s jíškou.
Bramboračka ochucená kouskem párku.
Špagety Carbonara česky uhlířské.
Jablečný závin potřeme vaječným bílkem.
Zeleninová polévka z mražené zeleniny.
Kuřecí prsíčka se špenátem a Nivou - prsíčka nakrájíme na malé kostky...
Falešná dršťková polévka na kterou využijeme kůži.
Drůbeží vývar z drůbků.
Jablečná polévka nastudeno

Recepty
Motto

Ochutnejte recept polévka z čerstvého špenátu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.