Recepty

Recepty > polévky > s mletým masem

Polévka s mletým masem

Suroviny potřebné pro přípravu:

300g mletého masa, 1 velká cibule, cca 2 hrsti nahrubo strouhané kořenové zeleniny (směs mrkve, celeru a petržele), hrst den předem namočených hub, syrové oloupané brambory, hladká mouka, vegeta, sůl, kousek másla

Recept na přípravu:

Na rozpáleném másle orestujeme mleté maso a strouhanou kořenovou zeleninu, zalijeme vodou, přidáme nahrubo pokrájenou cibuli, na kosrky nakrájené brambory, houby i s vodou a vaříme, až jsou brambory skoro měkké. Poté zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě a necháme povařit.

Další recepty:
Drožďové knedlíčky do polévky z těsta.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Polévka s červenou čočkou ochucená nasekanou bazalku.
Bramboračka se sušenými houbami do které šupneme stroužek česneku.
Boloňské špagety s mletým masem na které přidáme strouhaný sýr.
Česnečka s bramborem nakrájeným na kostičky.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Zelné závitky plněné mletým masem 15 minut pečeme.
Gulášovka z hlívy kterou vaříme do měkka a nakonec zahustíme.
Vaječné nočky do polévky 5 minut povaříme.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky s nasekanou petrželku.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Hovězí polévka s mletým masem

Recepty
Motto

Polévka s mletým masem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.