Recepty > polévky > polévka s játrovými knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
hrst nahrubo strouhané kořenové zeleniny, 1 cibule, 1 masox nebo hovězí bujon, 1,5-2 litry vody, vegeta
Knedlíčky: 200g jater, 2 stroužky česneku, 1 vejce, sůl, 2 lžičky majoránky, mletý pepř, 1 hrnek strouhanky
Recept na přípravu:
Do vařící vody dáme zeleninu, nahrubo pokrájenou cibuli a masox. Když je zelenina měkká, zavaříme knedlíčky, když vyplavou, necháme cca 2-3 minuty povařit, jeden vyndáme a zkusíme rozkrojit, zda je uvařený i uvnitř. Polévku ochutnáme a případně dochutíme vegetou a dosolíme.
Knedlíčky: játra umeleme nebo naškrábeme na prkénku nožem, smícháme s ostatními surovinami (strouhanku přidáváme postupně podle toho, jak je husté těsto). Dlaň ruky si vždy namočíme, pak z hmoty lžičkou odkrojíme kousek, vložíme do dlaně a uválíme kuličku, které pak najednou opatrně seseme do vařící polévky.
Další recepty:
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Drožďové knedlíčky do polévky z těsta.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky s nasekanou petrželku.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Šunkové knedlíčky do polévky které zavaříme.
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Polévka s červenou čočkou ochucená nasekanou bazalku.
Česnečka s bramborem nakrájeným na kostičky.
Gulášovka z hlívy kterou vaříme do měkka a nakonec zahustíme.
Krůtí medailonky s rýží ozdobíme lístky majoránky.
Vaječné nočky do polévky 5 minut povaříme.
Kuřecí směs s rýží
Polévka s játrovými knedlíčky má své chuťové kouzlo.