Recepty > polévky > polévka ruský boršč
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g brambor, 250 g bílého zelí, 400 g červené řepy, 150 g mrkve, sůl, pepř, 100 g rajského protlaku, 400 g předního hovězího masa, 1 velká cibule, voda, trocha oleje, 2 bobkové listy, 4 stroužky česneku, 6 kuliček černého pepře, svazek kopru, svazek petržele, jemná kysaná smetana na ozdobu
Recept na přípravu:
Hovězí maso vaříme ve vodě se solí, kuličkami pepře a bobkovým listem do změknutí. Z vývaru během vaření pravidelně odebíráme pěnu. Měkké maso nakrájíme na menší kousky, nasypeme do vývaru, přidáme kostky brambor, nakrouhané zelí a vaříme na mírném ohni. Mezitím si na pánvi osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, ke poté nasypeme kostičky oloupané mrkve a nastrouhanou červenou řepu, přidáme trochu vývaru, rajský protlak a podusíme. Obsah pánve zamícháme do vývaru, dochutíme prolisovaným česnekem, bylinkami, pepřem a solí. Necháme spojit všechny chutě a podáváme každou porci ozdobenou kopečkem zakysané smetany.
Další recepty:
Tradiční koprová omáčka získá sladkokyselou chuť.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Klasický ruský boršč smetanu si každý přidává na talíř sám.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Pravá řecká musaka kterou osolíme podle chuti.
Ruský boršč chutná se lžicí zakysané smetany.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Polévka ze zelených fazolek zahuštěná jíškou.
Ruský boršč bez masa do kterého vmícháme ocet a cukr.
Gulášová polévka z mletého masa kterou necháme důkladně provařit.
Ruský boršč s mletým masem
Polévka ruský boršč přináší na talíře svoji chuť.