Recepty > polévky > polévka bramboračka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g brambor, 250 ml mléka, 30 g hladké mouky, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, kousek bobkového listu, špetka tymiánu, 1 malá cibule, ocet, sůl, kmín
Recept na přípravu:
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme 250 ml vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Zatím v jiné nádobě svaříme 1,25 litru vody s kořením. Na uvařené brambory nalijeme mléko, do kterého jsme vmíchali mouku a za stálého míchání povaříme. Vznikne hustý krém, který rozředíme vývarem. Nakonec podle chuti bramborovou polévku okyselíme a dosolíme.
Další recepty:
Kuřecí vývar s noky nalijeme na talíře.
Gulášová polévka z hovězího masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Chřestový krém vaříme 10 minut.
Máslové noky do polévky necháme zavařit.
Rychlá polévka z mletého masa s těstovinami.
Chapati indický chleba podáváme k masovým nebo zeleninovým pokrmům.
Bramboračka s houbami a kořenovou zeleninou.
Gulášová polévka z mletého masa dochutíme ji polévkovým kořením.
Hovězí polévka s noky které zavaříme.
Krémová zelňačka kterou posypeme nadrobno pokrájenou petrželkou.
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Chřestová polévka
Ochutnejte recept polévka bramboračka.