Recepty > ruská kuchyně > plov
Potřebné suroviny:
500 g skopového nebo vepřového masa, 400 g rýže, 800 ml vody nebo vývaru, 300 g mrkve, 2 cibule, 3 lžíce sádla nebo 4 lžíce oleje, 3 lžíce rajčatového protlaku, pepř, sůl, jarní cibulka, rajčata
Postup přípravy:
Očištěné maso nakrájíme na malé kostičky a opečeme na oleji. Pak přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, na kolečka nakrájenou cibuli a vše společně osmahneme. Přidáme rajčatový protlak, přelijeme vodou nebo vývarem, osolíme, opepříme, povaříme, vložíme opranou rýži a na mírném ohni necháme zhoustnout. Pak kastrol přikryjeme pokličkou a dusíme v nepříliš rozpálené troubě. Podáváme sypané krájenou cibulkou, obložené čerstvými rajčaty.
Další recepty:
Bramborový salát se sýrem necháme uležet v chladu.
Ruský boršč chutná se lžicí zakysané smetany.
Bavorský bramborový salát vložíme do mísy.
Bramborový salát s fazolemi vložíme do lednice vychladit.
Polévka soljanka na závěr dochucená.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Pirožky plněné masem mletým.
Polévka šči podáváme k ní omáčník s mírně kyselou smetanou.
Zelný salát z čerstvého zelí důkladně promícháme a necháme vychladnout.
Ruská slepičí polévka do talíře vložíme lžíci kyselé smetany a plátek citronu.
Zelný koláč necháme vychladnout, pokrájíme a pocukrujeme.
Ruský boršč bez masa do kterého vmícháme ocet a cukr.
Plněný meloun s kuřecím nebo krůtím masem.
Ruský boršč s mletým masem
Plov je jídlo ruské kuchyně.