Recepty > ruská kuchyně > plněný zelný list po rusku
Potřebné suroviny:
300 g mletého masa, 800 g bílého zelí, 100 g rýže, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce šlehačky, 50 g másla, sůl, mletý pepř, 1 lžíce sekaného kopru
Postup přípravy:
Uvařenou rýži necháme vychladnout, smícháme s mletým masem, přidáme drobně nakrájenou a na trošce másla osmahnutou cibulku, sůl, pepř a dobře promícháme. Velké zelné listy povaříme asi 5 minut ve vroucí vodě, necháme okapat a vychladnout a rozložíme je na prkénko. Silná žebra listů opatrně naklepeme a na listy rozdělíme připravenou náplň. Listy zavineme jako závitky, na pánvi na rozpálením másle krátce osmahneme a dáme těsně vedle sebe do mělkého kastrolu. Na zbylém másle v pánvi osmahneme mouku, přidáme rajčatový protlak a šlehačku, krátce povaříme a omáčkou přelijeme zelné listy. Vložíme nezakryté do horké trouby a zapékáme 20-30 minut. Před podáváním posypeme drobně sekaným koprem.
Další recepty:
Bramborový salát s fazolemi vložíme do lednice vychladit.
Polévka soljanka na závěr dochucená.
Bramborový salát se sýrem necháme uležet v chladu.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Pirožky plněné masem mletým.
Polévka šči podáváme k ní omáčník s mírně kyselou smetanou.
Zelný salát z čerstvého zelí důkladně promícháme a necháme vychladnout.
Ruská slepičí polévka do talíře vložíme lžíci kyselé smetany a plátek citronu.
Ruský boršč chutná se lžicí zakysané smetany.
Zelný koláč necháme vychladnout, pokrájíme a pocukrujeme.
Ruský boršč bez masa do kterého vmícháme ocet a cukr.
Plněný meloun s kuřecím nebo krůtím masem.
Bavorský bramborový salát vložíme do mísy.
Ruský boršč s mletým masem
Plněný zelný list po rusku je jídlo ruské kuchyně.