Recepty > sýr > plněný hermelín podle Péti
Potřebné suroviny:
3 hermelíny, 2 lučiny, 50g mletých ořechů, 1-2 stroužky česneku, mletý pepř, sůl
+ mleté ořechy na ozdobu
Postup přípravy:
Hermelíny podélně rozřízneme a vydlabeme vnitřek. Do mísy vložíme vydlabané vnitřky z hermelínů, obě lučiny, mleté ořechy, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme mletým pepřem a důkladně promícháme.
Hmotou naplníme vydlabané hermelíny, slepíme je k sobě, obalíme v mletých oříšcích, zabalíme do alobalu a necháme proležet do druhého dne v lednici.
Druhý den krájíme plněné hermelíny na dílky jako dortík a párátkem k nim můžeme připíchnout kuličku hroznového vína.
Recepty na další jídla:
Hermelínové karbanátky smažíme v rozpáleném oleji.
Olomoucké tvarůžky na grilu s chlebem.
Sýr smažený tak, aby nevytekl, jak toho docílit.
Masové kuličky v rajské omáčce podáváme s vhodnou přílohou.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Plněný hermelín spíchneme s hroznovým vínem.
Hermelínová pomazánka do které přidáme trochu kečupu.
Sýrové nočky do polévky se hodí také do vývarů.
Naložené olomoucké tvarůžky spojíme šlehačkou.
Nakládané syrečky Jíme po dvou dnech od naložení.
Smažený hermelín se šunkou opečeme dozlatova.
Třená niva k mazání na chleba.
Ořechový salám krájete na šikmé plátky.
Naložený hermelín
Recept na přípravu jídla plněný hermelín podle Péti.