Recepty > moučníky a dezerty > pita s fazolovým dipem s lososem
Suroviny potřebné pro přípravu:
6 placek pita
2 lžíce olivového oleje
hrubá mořská sůl
2 lžíce nasekaného kopru
Dip:
400 g sterilovaných bílých fazolí
200 g bílého jogurtu
220 g uzeného lososa
1 lžíce nasekaného kopru
1 lžíce citrónové šťávy
sůl a pepř
Recept na přípravu:
Fazole a jogurt rozmixujeme dohlídka. Přisypeme lososa a několikrát krátce prošleháme, aby maso zůstalo v kouscích. Přesuneme do mísy, vmícháme kopr a citrónovou šťávu, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 200°C. Placky roztrháme na menší kousky a rozložíme na dva pečící plechy. Zakápneme olejem, posypeme koprem a solí. Pečeme dokřupava, celkem asi 7 minut.
Další recepty:
Plněná mexická tortilla pečená nasucho.
Jáhly se švestkami mícháme do směsi.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Karamelový dort zdobený pomocí cukrářského sáčku.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Rizoto pečené v troubě posypeme nastrouhaným sýrem.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Škubánky recept na přípravu.
Chléb pita s kuřecí směsí
Pita s fazolovým dipem s lososem vykouzlí na stole lahodnou chuť.