Recepty > polévky > pikantní dýňovka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1kg očištěné dýně, 100g tučnějšího tvrdého sýra, 1 malá chilli paprička, sůl
Recept na přípravu:
Dýni pokrájejte na kostky, vložte do hrnce, podlijte 700ml vody a vařte, dokud se nezačne rozvářet. Pak rozmixujte. Vraťte na plotýnku a osolte. Kdo má raději řidší polévku, můžete ji podle libosti zředit vodou či mlékem. Přidejte sýr nakrájený na malé kousky a chilli papričku nasekanou najemno a míchejte, dokud se sýr neroztaví.
Další recepty:
Pikantní kuřecí guláš povaříme.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Pikantní zelňačka s kelímkem smetany.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Mrkvová polévka s kari a nadrobno nasekanou pažitkou.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou rozmíchanou s vaječným žloutkem.
Zimní minestrone podáváme s krutonky.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Kulajda z kyselých hub a nakrájené uvařené vejce.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Zelňačka s mrkví
Pikantní dýňovka má své chuťové kouzlo.