Recepty > moučníky a dezerty > perníková bábovka
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g polohrubé mouky, 150 g krystalového cukru, 1 prášek do perníku, 2 dl oleje, 2 dl mléka, 3 vejce, čokoládová poleva, kokos
Recept na přípravu:
Smícháme vejce s cukrem, přidáme mouku smíchanou s práškem do perníku, olej a mléko. Dobře promícháme. Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme cca 3/4 hodiny. Bábovku vyklopíme, necháme vychladnout a poté přelijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem (nebo strouhanými mandlemi), případně jenom pocukrujeme.
Další recepty:
Kynutý koláč s tvarohem a švestkami sypeme drobenkou.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou pečeme 20-30 minut.
Hraběnčiny řezy pečeme.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Kokosová roláda s marmeládou kterou nakrájíme.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Banánová buchta zdobená kolečky banánu.
Ořechová bábovka se sněhem z bílků.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Jablečná bábovka naplněná jablkovou směsí.
Cuketová buchta se skořicí pečená dozlatova.
Olejová bábovka
Perníková bábovka vykouzlí na stole lahodnou chuť.