Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > perníková bábovka

Perníková bábovka

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g polohrubé mouky, 150 g krystalového cukru, 1 prášek do perníku, 2 dl oleje, 2 dl mléka, 3 vejce, čokoládová poleva, kokos

Recept na přípravu:

Smícháme vejce s cukrem, přidáme mouku smíchanou s práškem do perníku, olej a mléko. Dobře promícháme. Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme cca 3/4 hodiny. Bábovku vyklopíme, necháme vychladnout a poté přelijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem (nebo strouhanými mandlemi), případně jenom pocukrujeme.

Další recepty:
Kynutý koláč s tvarohem a švestkami sypeme drobenkou.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou pečeme 20-30 minut.
Hraběnčiny řezy pečeme.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme a podáváme.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Kokosová roláda s marmeládou kterou nakrájíme.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Banánová buchta zdobená kolečky banánu.
Ořechová bábovka se sněhem z bílků.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Citronová bábovka pečená 40 minut.
Jablečná bábovka naplněná jablkovou směsí.
Cuketová buchta se skořicí pečená dozlatova.
Olejová bábovka

Recepty
Motto

Perníková bábovka vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.