Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > perníčky

Perníčky

Suroviny potřebné pro přípravu:

500g hladké mouky, 200g moučkového cukru, 2 lžíce perníkového koření, 4 lžíce rozehřátého medu, 3 vejce, 4x na špičku nože jedlé sody

Recept na přípravu:

Ve vodní lázni umícháme do hladka med, cukr a heru. Necháme trochu zchladnout, pak s ostatními surovinami na vále zpacujeme těsto a necháme v mikrot. sáčku v lednici nejméně do druhého dne odležet. Vyválíme, vykrájíme tvary, dáme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech, potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme polovinou mandle a pečeme v předehřáté troubě na 175°C.

Další recepty:
Mléčná rýže s karamelem a skořící.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Domácí čokoláda do formiček dáme ztuhnout.
Oříšková roláda potřená polevou.
Dvoubarevná bábovka bez vajec s náplní.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Nugátové řezy s rozinkami posypte strouhaným kokosem.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Mléčná čokoláda s rozinkami.
Karamelový dort zdobený pomocí cukrářského sáčku.
Mandle v čokoládě dáme ztuhnout.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Pražené mandle v cukru

Recepty
Motto

Perníčky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.