Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > ovesný trhanec

Ovesný trhanec

Suroviny potřebné pro přípravu:

150 g ovesných vloček, 3/8 litru mléka, 60 g cukru, 3 vejce, tuk na pečení

Recept na přípravu:

Ovesné vločky zalijeme vroucím mlékem a necháme přibližně 2 hodiny nabobtnat. Utřeme žloutky s cukrem, přidáme vločky a pevný sníh z bílků. Plech vymažeme a vlijeme do něj těsto. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Upečený trhanec roztrháme vidličkou na kousky, pocukrujeme a podáváme s ovocnou omáčkou, rozdušeným ovocem nebo kompotem.

Další recepty:
Nádivka do kuřete které upečeme.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Ovesné lívance s jablky obalujeme ve skořicovém cukru.
Ovesná polévka se sýrem posypaná zelenou petrželí.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Hermelínová pomazánka do které přidáme trochu kečupu.
Rýžová kaše s čokoládou.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Slaná pohanková kaše s rozškvařenou slaninou.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Recept na borůvkový trhanec

Recepty
Motto

Ovesný trhanec vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.