Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > ovesné zázvorky

Ovesné zázvorky

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g hladké mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 120 g másla, 130 g práškového cukru, 2 žloutky, 30 g ovesných vloček, mletý zázvor, citrónová šťáva

Recept na přípravu:

Mouku prosijeme s práškem, přidáme cukr, rozdrobené máslo, na lžičce másla opražené a umleté vločky, mírně navršenou lžičku zázvoru. Těsto zaděláme pomocí žloutků a citrónové šťávy, vyválíme na plát a upečeme na pomaštěném plechu ve středně teplé troubě dorůžova.

Další recepty:
Rýžová kaše s čokoládou.
Nádivka do kuřete které upečeme.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Ovesná polévka se sýrem posypaná zelenou petrželí.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Slaná pohanková kaše s rozškvařenou slaninou.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Ovesné lívance s jablky obalujeme ve skořicovém cukru.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Zázvorky z čerstvého zázvoru

Recepty
Motto

Ovesné zázvorky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.