Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > ovesné sušenky s rozinkami

Ovesné sušenky s rozinkami

Suroviny potřebné pro přípravu:

150 g hladké mouky, 60 g ovesných vloček, 140 g másla, 2 žloutky, 70 g moučkového cukru, 50 g rozinek, špetka prášku do pečiva, vanilka, citrónová kůra

Recept na přípravu:

Máslo utřeme se žloutky a s cukrem, přidáme mouku prosátou s práškem, válečkem rozdrcené vločky, vanilku a citrónovou kůru. Nakonec přidáme omyté, osušené a nadrobno nakrájené rozinky. Vypracujeme těsto, tence rozválíme, rádýlkem nakrájíme čtverečky a na plechu upečeme do růžova.

Další recepty:
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Ovesná polévka se sýrem posypaná zelenou petrželí.
Rýžová kaše s čokoládou.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Slaná pohanková kaše s rozškvařenou slaninou.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Nádivka do kuřete které upečeme.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Ovesné lívance s jablky obalujeme ve skořicovém cukru.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Recept na borůvkový trhanec

Recepty
Motto

Ovesné sušenky s rozinkami vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.