Recepty > moučníky a dezerty > ovesné omelety se zeleninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
3/8 litr mléka, 120 g ovesných vloček, 150 g vařené nebo dušené míchané zeleniny (mrkev, brukev, květák, hrášek, celer nebo také zmrazená zeleninová směs), 2 vejce, sůl, tuk na smažení, petrželka nebo pažitka
Recept na přípravu:
Vločky namočíme na dvě hodiny do mléka, potom přidáme žloutky, rozmícháme, osolíme, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a nakonec tuhý sníh z bílků. Na tuku smažíme malé vyšší omeletky, které při podávání sypeme zelenou natí. Podáváme je jako přílohu k masitým minutkám z přírodní šťávou.
Další recepty:
Španělská omeleta s hráškem.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Rýžová kaše s čokoládou.
Ovesná polévka se sýrem posypaná zelenou petrželí.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Těstoviny s vejci ozdobíme petrželí.
Nádivka do kuřete které upečeme.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Pohanková polévka s houbami, přidáme namočené houby.
Slaná pohanková kaše s rozškvařenou slaninou.
Ovesná kaše sladká
Ovesné omelety se zeleninou vykouzlí na stole lahodnou chuť.