Recepty > moučníky a dezerty > ovesné noky
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 g ovesných vloček, 3/4 litru vody, 30 g sádla, sůl, 1/2 cibule, 1-2 hřebíčky, sádlo na namáčení lžíce
Recept na přípravu:
Vločky osmahneme v tuku, zalijeme vodou, přidáme celou oloupanou cibuli s vpíchnutým hřebíčkem, osolíme a dáme do trouby dusit. Během dušení nemícháme. Udušené vločky necháme chvílí stát, aby ztuhly a potom z nich lžící namáčenou v sádle vykrajujeme přímo do talířů noky. Noky podáváme jako přílohu k dušenému masu nebo jako samostatný pokrm sypaný strouhaným sýrem a doplněný salátem.
Další recepty:
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Těstoviny s vejci ozdobíme petrželí.
Ďábelské topinky posypeme sýrem.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Kulajda s koprem a vejci dochucená octem.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Pohanková polévka s houbami, přidáme namočené houby.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Slaná pohanková kaše s rozškvařenou slaninou.
Rýžová kaše s čokoládou.
Ovesná polévka se sýrem posypaná zelenou petrželí.
Ovesná kaše sladká
Ovesné noky vykouzlí na stole lahodnou chuť.