Recepty > moučníky a dezerty > ovesná kaše slaná
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr mléka, 150 g ovesných vloček, 20 g tuku, sůl, petrželka
Recept na přípravu:
Mléko osolíme, přidáme tuk, necháme jej rozehřát, vsypeme vločky a za stálého míchání uvaříme kaši. Uvařenou kaši rozdělíme do talířů a polijeme osmaženou cibulkou nebo také petrželkou. Slanou kaši podáváme jako samostatný pokrm doplněný salátem nebo jako přílohu k dušenému masu.
Další recepty:
Dip do tortilly necháme rozležet.
Kulajda s koprem a vejci dochucená octem.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Pohanková polévka s houbami, přidáme namočené houby.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Slaná pohanková kaše s rozškvařenou slaninou.
Těstoviny s vejci ozdobíme petrželí.
Rýžová kaše s čokoládou.
Ovesná polévka se sýrem posypaná zelenou petrželí.
Ďábelské topinky posypeme sýrem.
Ovesná kaše sladká
Ovesná kaše slaná vykouzlí na stole lahodnou chuť.