Recepty

Recepty > polévky > ovarová polévka se zeleninou

Ovarová polévka se zeleninou

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 litry vody, sůl, 150 g kořenové zeleniny, 30 g cibule, 1/2 vepřové hlavy, 20 g krupice, zelená petržel, drcený pepř

Recept na přípravu:

V osolené vodě s nakrájenou zeleninou a cibulí vaříme očištěnou vepřovou hlavu (bez mozečku). Měkkou vepřovou hlavu vyndáme a do polévky za stálého míchání zavaříme krupici. Při podávání přidáme zelenou posekanou petrželku, okořeníme drceným pepřem.

Vepřovou hlavu podáváme s křenem, hořčicí a chlebem.

Další recepty:
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Polévka z hovězí oháňky ozdobená petrželkou.
Chřestový krém krátce povaříme.
Játrová omáčka z kuřecích jater s česnekem.
Česnečka se sýrem z prolisovaného česneku.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Ovarová polévka s kroupami a zeleninou.
Česnekový oukrop s chlebem.
Smetanová celerová polévka s kostičkami osmažené housky.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Fazolačka s klobásou a kořenovou zeleninou.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Drůbeží srdce recept

Recepty
Motto

Ovarová polévka se zeleninou přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.