Recepty > moučníky a dezerty > ořechy v medu
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na 1 kg vyloupaných vlašských ořechů potřebujeme 1 kg medu.
Recept na přípravu:
Ořechy krátce opražíme v mírně rozehřáté troubě na plechu. Pak je nasekáme na menší kousky.
Plech s vyšším okrajem vyložíme alobalem a vypláchmeme studenou vodou. Med rozehřejeme, nasypeme do něj ořechy, dobře promícháme a nalijeme asi 1,5 cm vysokou vrstvu na připravený plech. Necháme vychladnout, pak nakrájíme na čtverečky a nakrájené čtverečky oddělíme (můžeme přendat na mřížku) a necháme nejméně 2 dny schnout. Pak uložíme do krabice nebo dózy s víčkem.
Další recepty:
Domácí čokoláda do formiček dáme ztuhnout.
Bílá bramboračka s nadrobno pokrájenou pažitku.
Oříšková roláda potřená polevou.
Nugátové řezy s rozinkami posypte strouhaným kokosem.
Dvoubarevná bábovka bez vajec s náplní.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Mléčná čokoláda s rozinkami.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Mléčná rýže s karamelem a skořící.
Karamelový dort zdobený pomocí cukrářského sáčku.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Kuřecí stehýnka na medu
Ořechy v medu vykouzlí na stole lahodnou chuť.