Recepty > polévky > nočky do polévky z krupicové kaše
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g másla, 1/8 litru mléka, 1/8 litru krupice, 1 vejce, špetka soli
Recept na přípravu:
V menším hrnci si rozpustíme máslo, přidáme k němu mléko a když přichází do varu zavaříme do něho postupně za stálého míchání krupici, až je z ní hustá kaše. Když vychladne, zamícháme do kaše vejce a špetku soli. Lžičkou pak z těsta vykrajujeme malé nočky, které zavařujeme do vařící osolené vody.
Další recepty:
Bavorský bramborový salát podáváme vychlazený.
Bramborový svítek k dochucení.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Houbový svítek se strouhankou.
Polévka z droždí s nadrobno nasekanou pažitkou.
Polévka se sýrovými nočky které necháme zavařit.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Krupicový svítek osladíme, povaříme.
Smažené kuřecí nudle podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Krupicové nočky tvoříme menší.
Houbový tatarák s bílým jogurtem.
Kapustová polévka se slaninou do které přidáme brokolici.
Nočky z droždí
Nočky do polévky z krupicové kaše přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.