Suroviny potřebné pro přípravu:
Na přípravu nočků bude potřeba: lžička másla nebo rostlinného tuku, 1 žloutek ze slepičího vejce, lžíce pažitky, lžíce hrubé mouky, polohrubá mouka
Recept na přípravu:
Utřeme máslo, hrubou mouku, žloutek, přidáme pažitku a polohrubou moukou dohustíme na hustší těstíčko, které nabíráme lžičkou (necelou polovinu lžičky) a zavařujeme do polévky jako malé nočky.
Další recepty:
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Kuřecí vývar se zeleninou můžeme podávat s nudlemi.
Vaječné nočky do polévky 5 minut povaříme.
Šunkové knedlíčky do polévky která musí vřít.
Jemná cibulačka chutná ozdobená pažitkou.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Bramboračka se sušenými houbami do které šupneme stroužek česneku.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které tvarujeme rukou.
Kuřecí česnekové kapsy naplníme, osmaneme a dusíme.
Francouzská cibulačka se sýrem se nakonec zapeče.
Sýrové nočky do polévky
Nočky mají své chuťové kouzlo.