Recepty > polévky > německý hrnec Eintopf
Suroviny potřebné pro přípravu:
Jaké suroviny budete potřebovat, se dozvíte přímo v receptu dole.
Recept na přípravu:
Hrst velkých fazolí přes noc namočíme do studené vody ve velkém hrnci (asi 4 l vody), druhý den přidáme 1 uzené vepřové koleno a 1 syrové koleno a uvaříme. Vývar slijeme do jiného hrnce, maso obereme a nakrájíme na kostičky, spolu s fazolemi odložíme. Velkou cibuli nakrájíme a s 50 g nakrájené slaniny zpěníme na sádle do zlatova, přidáme 2 lžičky cukru, necháme rozpustit, poprášíme mletou sladkou paprikou a vlijeme na to většinu vývaru. Malou část si ponecháme stranou, kdyby polévka potřebovala později naředit. Je to lepší, než dodatečně polévku zahušťovat, tím ztrácí na chuti. Pak vhodíme na kostičky nakrájenou zeleninu (2 mrkve, 1 menší tuřín), na nudličky nakrájené bílé zelí (čtvrt hlávky), kapustu (čtvrt hlávky), 400 g kysaného zelí, osolíme, vhodíme pár celých pepřů a jalovců, přidáme čtvrtky 2 větších brambor, které po změknutí vyndáme, rozmixujeme a polévku jimi zahustíme. Když je všechna zelenina měkká, přidáme ještě 250 g nakrájené uzeniny (klobása, špekáčky, apod.) a nakonec už jen přidáme prohřát fazole a obrané nakrájené maso. Můžeme přidat libeček nebo petrželovou nať, popřípadě i jinou zeleninu, zkrátka, co se do hrnce vejde. Vyplatí se udělat větší množství a zamrazit.
Další recepty:
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Červený boršč se zakysanou smetanou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Hovězí Eintopf do kterého přidáme bílé fazole.
Bramboračka s párkem dochutíme ji několika kapkami octa.
Houbové knedlíčky do polévky se strouhankou a sněhem.
Fazolačka na kyselo kterou dle chuti přikyselíme.
Jahodová polévka s kouskem pomerančové kůry.
Bouillabaisse z plodů moře.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Fazolačka po uhersku kterou podáváme s chlebem.
Fazolačka z konzervy a slaninou.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Eintopf
Německý hrnec Eintopf přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.