Recepty

Recepty > kachna > nadívaná kachna

Nadívaná kachna recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kachna, 1 kachní játra, 30 g másla, 2 housky, 2 vejce, mléko, muškátový oříšek, sůl

Recept na přípravu:

Nejprve si připravíme náplň. Housky nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a přimícháme žloutky. Nakrájená kachní játra spolu s rozehřátým máslem, špetkou muškátového oříšku, solí a ušlehaným tuhým sněhem z vaječných bílků smícháme dohromady s houskou. Očištěnou a vymytou kachnu uvnitř prosolíme, naplníme nádivkou a sešijeme. Plněnou kachnu posolíme na povrchu, vložíme do pekáče a přikrytou pečeme. Po hodině pečení kachnu odklopíme a dopečeme odklopenou. V průběhu pečení poléváme plněnou kachnu vypečenou šťávou (kůži propichujeme, aby lépe vytekla), smíchanou s horkou vodou. Vypečené sádlo sbíráme lžící. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a dušeným červeným zelím.

Další recepty:
Kachna s jablky kterou během pečení přeléváme kachnu vypečenou šťávou.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Kuře na zelí kterému necháme nagrilovat kůrčičku.
Kuřecí játrová paštika kterou necháme vychladnout ve formě.
Kachna na medu zve ke stolu.
Kachní stehna se zelím pečeme 1,5 hodiny za průběžného polévání.
Kachna se zelím pečená v předem vyhřáté troubě.
Zelím nadívané kuře podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem jako přílohou.
Jemná paštika z drůbežích jater kterou podáváme na pečivu s trochou másla nebo vypečeného kuřecího nebo drůbežího tuku.
Plněná hovězí roláda kterou za občasného podlévání dusíme.
Kachna na divoko

Recepty
Motto

Vychutnejte si lahodnou chuť, kterou přináší recept nadívaná kachna.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.