Recepty > kachna > nadívaná holoubata
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 holoubata, 2-3 žemle, 4 plátky slaniny, játra z holoubat (případně drůbeží), 2 lžíce másla, 1 vejce, 1,5 dl mléka, muškátový květ, sůl
Recept na přípravu:
Na kostičky nakrájené žemle namočíme do mléka. Máslo utřeme se žloutkem, solí, muškátovým květem a na nudličky nakrájenými játry. Vše promícháme s v mléce namočenou žemlí a z vaječným bílků vyšlehaným sněhem.
Holoubata vykucháme, očistíme, vyjmeme opatrně, aby se nepoškodila kůže, volátko. Holoubata naplníme nádivkou, zašijeme je, zabalíme do plátku slaniny a upečeme ve vyhřáté troubě.
Další recepty:
Kachna na medu zve ke stolu.
Jemná paštika z drůbežích jater kterou podáváme na pečivu s trochou másla nebo vypečeného kuřecího nebo drůbežího tuku.
Kachna s jablky kterou během pečení přeléváme kachnu vypečenou šťávou.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Kuře na zelí kterému necháme nagrilovat kůrčičku.
Kuřecí játrová paštika kterou necháme vychladnout ve formě.
Kachní stehna se zelím pečeme 1,5 hodiny za průběžného polévání.
Kachna se zelím pečená v předem vyhřáté troubě.
Zelím nadívané kuře podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem jako přílohou.
Plněná hovězí roláda kterou za občasného podlévání dusíme.
Nadívaná kachna
Vychutnejte si lahodnou chuť, kterou přináší recept nadívaná holoubata.