Recepty > moučníky a dezerty > na pravé laskonky
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 bílky, 165 g pískového cukru, 85 g jemné mletých ořechů (může být kokos), 50 g moučkového cukru
Náplň: karamelový krém
Recept na přípravu:
Bílky s pískovým cukrem vyšlehejte v kotlíku v horké lázni do pěny asi 15 minut. Pěna musí být hezky tuhá. Nechte ji mírně zchladnout a přidejte ořechy smíchané s moučkovým cukrem. Vymíchanou hmotu (nešlehejte) naneste přes šablonu na laskonky na plech s plátem papíru. Povrch uhlaďte a zbytek pěny stáhněte.
Šablonu pak opatrně zdvihněte a kousky pečte při 120 °C asi 15 minut. Teplotu pak v troubě stáhněte na 80 °C a laskonky při otevřených dvířkách dosušte. Kousky po zchladnutí slepujte po dvou karamelovým krémem.
Další recepty:
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Jablečná dřeň rozmixovaná ručním mixérem.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Domácí smetanová zmrzlina zmražená v mrazáku.
Jablečný koláč na plech potřeme polevou.
Jahodová zmrzlina do formiček nebo mističek.
Domácí zmrzlina bez přístroje polít čokoládovou polevou.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Jahodová dřeň kterou dáme zmrazit.
Domácí zmrzlina z kysané smetany a ovoce.
Domácí ovocná dřeň kterou nechte zamrazit.
Havana dort ozdobíe mletými lískovými ořechy.
Jahodová polévka
Recept na pravé laskonky vykouzlí v ústech lahodnou chuť.