Recepty > moučníky a dezerty > müsli
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce ovesných vloček, 6 lžic vody, 150 g rozmělněného sýrového ovoce (strouhaná neloupaná jablka, banán, jahody, maliny, borůvky, ostružinmy, švestky, třešně, broskve, strouhaná mrkev atd.), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce smetany nebo kodenzovaného mléka, lžíce sekaných ořechových jader, podle chuti med
Recept na přípravu:
Vločky večer namočíme do vody. Druhý den je promícháme s rozmělněným ovocem, citrónovou šťávou a mlékem. Podle chuti přisladíme medem a posypeme rozsekanými ořechy. Připravujeme-li műsli z kyselejšího ovoce, můžeme vynechat citrónovou šťávu. Pokud použijeme slazené kondenzované mléko, vynecháme med. Ořechy můžeme nahradit oříšky, mandlemi, hrozinkami atd.
Další recepty:
Pohanková polévka s houbami, přidáme namočené houby.
Ovesná polévka se sýrem posypaná zelenou petrželí.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Španělská omeleta s hráškem.
Hermelínová pomazánka do které přidáme trochu kečupu.
Nádivka do kuřete které upečeme.
Rýžová kaše s čokoládou.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Slaná pohanková kaše s rozškvařenou slaninou.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Ovesná kaše sladká
Müsli vykouzlí na stole lahodnou chuť.