Recepty

Recepty > polévky > mrkvová polévka z jarní mrkvičky

Mrkvová polévka z jarní mrkvičky

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 vejce, 1 svazek jarní mrkvičky, 1 cibule, 200g másla, 1 lžička sladké papriky, 1 plechovka baby karotek, 100g celeru, 1 zakysaná smetana, 1 litr mléka, špetka soli, špetka pepře, špetka muškátového oříšku, polévkové koření

Recept na přípravu:

Vejce uvařte natvrdo a nechte vychladnout, poté jej opatrně oloupejte. Cibuli nakrájejte na kostičky a společně s paprikou na másle opražte, přidejte nastrouhanou čerstvou mrkev společně s celerem a vše zlehka orestujte. Směs zalijte mlékem a povařte do změknutí mrkve. Poté celou směs vlijte do mixéru a rozmixujte dohladka. Vše vraťte zpět do čistého kastrolu a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. V průběhu vaření smíchejte s polovinou zakysané smetany, přidejte baby karotky a ještě chvilku povařte. Podle vlastní chuti můžete polévku dochutit trochou polévkového koření nebo sójové omáčky. Podávejte ji s opečeným celozrnným toastem, který ozdobte půlkou vejce navrdo a lžičkou zakysané smetany.

Další recepty:
Kulajda s koprem a vejci kterou můžeme dochutit cukrem.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou rozmíchanou s vaječným žloutkem.
Zimní minestrone podáváme s krutonky.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Kulajda z kyselých hub a nakrájené uvařené vejce.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Mrkvová polévka s kari a nadrobno nasekanou pažitkou.
Zelňačka s mrkví

Recepty
Motto

Mrkvová polévka z jarní mrkvičky má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.