Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > miminka

Miminka

Suroviny potřebné pro přípravu:

Těsto: 200g hladké mouky, 100g másla nebo hery, 40g cukru, 2 žloutky, 4 lžíce mléka
Náplň: 130g mletých lískových oříšků, 160g moučkového cukru, sníh ze 2 bílků

Recept na přípravu:

Těsto zpracujeme na vále, dáme do mikrotenu a necháme odpočinout v lednici. Já si dělám těsta den předem. Pak vyválíme, vykrájíme čtverečky, položíme šikmo váleček z náplně, cípy spojíme přes sebe jako zavinovačku, potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté mírné troubě (cca 160°C) upečeme. Pocukrujeme.
Náplň: uděláme tuhou náplň, z které děláme válečky (miminka) tak dlouhé, aby na čtverečku byly položené jako miminko v zavinovačce=od rohu k rohu a cípy přes sebe.

Další recepty:
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme "uzrát".
Duo řezy necháme ztuhnout v lednici.
Hraběnčiny řezy s rybízem pečeme při 170 °C.
Plněné čokoládové košíčky, vánoční cukroví.
Recepty na vánoční cukroví různého druhu.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Biskupský chlebíček krájíme na řezy.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Jahodové řezy s želatinou můžeme dozdobit šlehačkou.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Jahodové řezy

Recepty
Motto

Miminka vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.