Recepty > moučníky a dezerty > miminka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Těsto: 200g hladké mouky, 100g másla nebo hery, 40g cukru, 2 žloutky, 4 lžíce mléka
Náplň: 130g mletých lískových oříšků, 160g moučkového cukru, sníh ze 2 bílků
Recept na přípravu:
Těsto zpracujeme na vále, dáme do mikrotenu a necháme odpočinout v lednici. Já si dělám těsta den předem. Pak vyválíme, vykrájíme čtverečky, položíme šikmo váleček z náplně, cípy spojíme přes sebe jako zavinovačku, potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté mírné troubě (cca 160°C) upečeme. Pocukrujeme.
Náplň: uděláme tuhou náplň, z které děláme válečky (miminka) tak dlouhé, aby na čtverečku byly položené jako miminko v zavinovačce=od rohu k rohu a cípy přes sebe.
Další recepty:
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme "uzrát".
Duo řezy necháme ztuhnout v lednici.
Hraběnčiny řezy s rybízem pečeme při 170 °C.
Plněné čokoládové košíčky, vánoční cukroví.
Recepty na vánoční cukroví různého druhu.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Biskupský chlebíček krájíme na řezy.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Jahodové řezy s želatinou můžeme dozdobit šlehačkou.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Jahodové řezy
Miminka vykouzlí na stole lahodnou chuť.