Recepty > moučníky a dezerty > mexická quesadilla s mletým masem a fazolemi
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g strouhaného Cheddaru
2-3 lžíce papriček Jalapeňos
200 g mletého masa
8-12 tortill
sůl a pepř
olej
1 jarní cibulka
2-3 lžíce fazolí
2-3 lžíce kukuřice
salsa (česneková nebo jemná chunky)
quacamole
Recept na přípravu:
Mleté maso orestujeme na oleji, osolíme, opepříme a přidáme na tenko nakrájenou jarní cibulku, fazole a kukuřici. Promícháme a necháme 15 minut prohřát. Na rozehřátou pánev vložíme tortillu, posypeme malou vrstvou cheddaru, přidáme masovou směs a rozprostřeme po tortille, poté přidáme opět cheddar a přiklopíme další tortillou, kterou přimáčkneme k masové směsi. Necháme orestovat dozlatova nejdříve spodní tortillu a poté otočíme. Na talíři nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme spolu se salsami a quacamole.
Další recepty:
Plněná mexická tortilla pečená nasucho.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Škubánky recept na přípravu.
Jáhly se švestkami mícháme do směsi.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Karamelový dort zdobený pomocí cukrářského sáčku.
Trhanec s jablky položíme na talíř.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Rizoto pečené v troubě posypeme nastrouhaným sýrem.
Chléb pita s kuřecí směsí
Mexická quesadilla s mletým masem a fazolemi vykouzlí na stole lahodnou chuť.