Recepty > polévky > mexická fazolačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny, které budete potřebovat, se dozvíte přímo v receptu dole.
Recept na přípravu:
Čtvrt kg bílých fazolí namočíme přes noc do studené vody, druhý den je uvaříme vodou šetříme, protože v závěru vaření přidáme dobrý hovězí vývar, ještě krátce vaříme a nakonec fazole i s vývarem rozmixujeme a podle chuti osolíme. Na troše oleje orestujeme 1-2 nakrájené cibule a 1-2 nakrájené stroužky česneku, pak přidáme 2-3 nakrájená rajčata a 200 g úhledně krájené šunky, kořeníme římským kmínem. Do tohoto základu pak vmícháme rozmixované fazole, pokud je polévka příliš hustá, přilijeme vývar nebo vodu a necháme přejít var. Chuť můžeme doladit třeba estragonovým octem.
Další recepty:
Fazolačka po uhersku kterou podáváme s chlebem.
Fazolová čorba ze zelených fazolek.
Fazolačka z konzervy a slaninou.
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Bouillabaisse z plodů moře.
Králičí polévka se smetanou a sušenými houbami.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanou.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Houbové knedlíčky do polévky se strouhankou a sněhem.
Silná česnečka do které přidáme rozmíchané vajíčko se sýrem.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Bramboračka s párkem dochutíme ji několika kapkami octa.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Fazolačka
Mexická fazolačka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.