Recepty > moučníky a dezerty > marokánky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 šlehačka, 160g směsi (kandované ovoce, sušené ovoce, rozinky), 160g ořechů, 1/2 vanilkového cukru, 20g hladké mouky
čokoládová poleva
Recept na přípravu:
Šlehačku, vanilkový cukr a mouku svaříme za stálého míchání. Odstavíme a vmícháme pokrájené ovoce, rozinky a ořechy. Lžičkou klademe hromádky na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 160-170°C. Po vychladnutí spodní stranu potřeme čokoládou.
Další recepty:
Oříšková roláda potřená polevou.
Medové perníčky dáme na vymazaný plech.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme lískovým ořechem.
Arašídová bábovka pečená cca 45 minut.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Kakaové cukroví poprášíme lehce kakaem.
Jablečné kuličky obalujte v krystalovém cukru.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme "uzrát".
Čokoládové muffiny dáme péct do vyhřáté trouby.
Recept na vanilkové rohlíčky
Marokánky vykouzlí na stole lahodnou chuť.