Recepty > moučníky a dezerty > mandlové perníčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
200g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 150g medu, 50g cukru písek, 50g hery, 1 vejce, 100g mletých mandlí + půlky mandlí na ozdobu
Recept na přípravu:
Ve vodní lázni umícháme do hladka med, cukr a heru. Necháme trochu zchladnout, pak s ostatními surovinami na vále zpacujeme těsto a necháme v mikrot. sáčku v lednici nejméně do druhého dne odležet. Vyválíme, vykrájíme tvary, dáme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech, potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme půlkou mandle a pečeme v předehřáté troubě na 175°C.
Další recepty:
Oříšková roláda potřená polevou.
Mléčná rýže s karamelem a skořící.
Dvoubarevná bábovka bez vajec s náplní.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Nugátové řezy s rozinkami posypte strouhaným kokosem.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Mléčná čokoláda s rozinkami.
Karamelový dort zdobený pomocí cukrářského sáčku.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Mandle v čokoládě dáme ztuhnout.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Domácí čokoláda do formiček dáme ztuhnout.
Pražené mandle v cukru
Mandlové perníčky vykouzlí na stole lahodnou chuť.