Recepty > moučníky a dezerty > mandle v čokoládě ke kávě
Suroviny potřebné pro přípravu:
Množství na cca 20 košíčků: 100 g mandlí, 100 g mléčné čokolády s alespoň 30 % kakaové hmoty, 30 g másla, papírové košíčky
Recept na přípravu:
Mandle vhoďte do vroucí vody a nechejte 1 minutku vařit. Přeceďte je a hned je sloupněte. Jde to velmi snadno. Ještě teplé je rozkrájejte na nudličky a na sucho opražte v troubě. Než se mandle opraží, rozpusťte v mikrovlnné troubě máslo a na kostky nalámanou čokoládu. Vlnění trvá na nejvyšším stupni asi 2-3 minutky. Musí se to pohlídat. Kdo mikrovlnku nevlastní nebo ji nemiluje, rozpustí v hrnku nad párou.
Čokoládovou hmotu promíchejte lžičkou, aby v ní nezůstaly kousky čokolády. Přidejte opražené mandle a znovu promíchejte. Malou lžičkou vkládejte do papírových košíčků kopečky a nechte v chladnu ztuhnout.
Další recepty:
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Mandle v čokoládě dáme ztuhnout.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Nugátové řezy s rozinkami posypte strouhaným kokosem.
Mléčná čokoláda s rozinkami.
Mléčná rýže s karamelem a skořící.
Domácí čokoláda do formiček dáme ztuhnout.
Bílá bramboračka s nadrobno pokrájenou pažitku.
Oříšková roláda potřená polevou.
Dvoubarevná bábovka bez vajec s náplní.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Karamelový dort zdobený pomocí cukrářského sáčku.
Pražené mandle v cukru
Mandle v čokoládě ke kávě vykouzlí na stole lahodnou chuť.