Recepty > z rýže > mámino "mazlavé" rizoto
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 slepice nebo menší kuře, 3-4 sáčky rýže, 1 cibule, 1 paprika (nemusí být), olej, 1 konzerva sterilovaného hrášku (400g), sůl, mletý pepř, grilovací koření
Postup přípravy:
Kuře uvaříme v mírně osolené vodě v Papinově tlakovém hrnci doměkka, necháme zchladnout, maso obereme a pokrájíme. Vývar si schováme na později.
V osolené vodě uvaříme rýži a dáme do mísy.
Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a papriku, přidáme maso, orestujeme, přidáme 1-2 lžičky grilovacího koření, opepříme, promíchneme a podlijeme sběračkou kuřecího vývaru.
Poté střídavě přidáváme sběračku vývaru, sběračku rýže a mícháme a prováříme, až rýže vývar vsákne. Znovu přidáme vývar a rýži...
Nakonec lehce vmícháme scezený sterilovaný hrášek a již jen prohřejeme, rizoto dochutíme a odstavíme.
Další recepty:
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud je jídlo teplé.
Těstoviny s vejci ozdobíme nadrobno nakrájenou petrželí nebo kečupem.
Hrnec na vaření rýže v asijském stylu.
Kari rizoto zahušťujeme solamylem.
Rýžový nákyp je ochucen ovocem.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Rýžové nudle s kuřecím masem důkladně promícháme.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme.
Kuřecí pilaf podáváme obložený čerstvou zeleninou.
Rizoto pečené v troubě posypeme nastrouhaným sýrem.
Sýrová polévka se zeleninou které dá říz feferonka.
Kuřecí rizoto z kuřecího masa.
Kantonské nudle s kuřecím masem ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Pilaf s kuřecím masem
Ochutnejte recept mámino "mazlavé" rizoto.