Recepty > omáčky > majonéza za 5 vteřin
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 vaječné žloutky, 150 ml slunečnicového oleje (nebo 200 ml olivového oleje), 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, mletý pepř, šťáva z poloviny citronu (případně můžeme nahradit octem)
Jak připravit tento recept:
Do vysoké užší nádoby (důležité je, aby nádoba byla úzká, mixér se v ní musí pohybovat jako píst) nalijeme olej, přidáme vaječné žloutky, trochu plnotučné hořčice, špetku soli a mletého pepře a zakápneme citronem. Tyčový mixér ponoříme na dno nádoby, zapneme a poté ho velmi pomalu asi 5 sekund táhneme nahoru.
Další recepty:
Majonéza bez vajec dochucená podle chuti.
Domácí tatarka jako příloha k jídlům.
Kuřecí salát s majonézou necháme vychladnout a podáváme s pečivem.
Kuře na estragonu ke kterému přilijeme vývar ze slepičího bujónu.
Noky do polévky bez vajec vaříme 8-10 minut.
Rychlá smetanová omáčka se šunkou která je slaná.
Domácí tvaroh zatížíme v cedníku závažím.
Rychlá rajská omáčka s masovými kuličkami jako přílohou.
Majonéza z originálních ingrediencí.
Domácí klobásy pečeme dočervena.
Domácí cibulačka s kostičkami usmaženého chleba.
Rychlá bramborová polévka s česnekem do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Majonéza z mléka ochucená solí, octem, pepřem a hořčicí.
Domácí majonéza
Dozvíte se zde, jak se připravuje majonéza za 5 vteřin a recept na přípravu.