Recepty > zeleninové > maďarské lečo
Potřebné suroviny:
Na přípravu jídla maďarské lečo budeme potřebovat tyto suroviny:
1 kg červené, zelené a žluté papriky
150 g cibule
700 g rajčat
50 g slaniny
2 lžíce sádla
1 lžička mleté papriky
mletý pepř
sůl
800 g brambor
4 lžíce zakysané smetany
Postup přípravy:
Z paprik odstraníme jádřince a nakrájíme je na širší proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na osminky. V hrnci rozpustíme sádlo a opečeme na něm slaninu nakrájenou na malé kostičky. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a na středním plameni podusíme. Zasypeme mletou paprikou. Nakonec do hrnce přidáme papriky a rajčata, osolíme a opepříme mletým pepřem. Na silném plameni dusíme asi 3 minuty, poté plamen stáhneme a necháme dalších 20 minut dusit. Maďarské lečo podáváme s vařenými brambory a lžicí smetany.
Další jídla:
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Cuketové zelí dusíme.
Lečo s moravskou klobásou a čtyřmi vejci.
Gulášovka s párkem do které přidáme brambory.
Těstoviny se špenátem a kuřecím masem podáváme ještě teplé.
Jablka v županu posypeme po upečení moučkovým cukrem.
Bramborové karbanátky osmažíme dozlatova.
Zelňačka s klobásou a smetanou s brambory.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Maďarský kuřecí perkelt s noky.
Uzená polévka s rýží, žebra omyjeme...
Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou můžeme zředit trochou mléka.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Lečo bez vajec
Maďarské lečo osloví chuťové pohárky.