Recepty

Recepty > zeleninové > maďarské lečo

Maďarské lečo

Potřebné suroviny:

Na přípravu jídla maďarské lečo budeme potřebovat tyto suroviny:
1 kg červené, zelené a žluté papriky
150 g cibule
700 g rajčat
50 g slaniny
2 lžíce sádla
1 lžička mleté papriky
mletý pepř
sůl
800 g brambor
4 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy:

Z paprik odstraníme jádřince a nakrájíme je na širší proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na osminky. V hrnci rozpustíme sádlo a opečeme na něm slaninu nakrájenou na malé kostičky. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a na středním plameni podusíme. Zasypeme mletou paprikou. Nakonec do hrnce přidáme papriky a rajčata, osolíme a opepříme mletým pepřem. Na silném plameni dusíme asi 3 minuty, poté plamen stáhneme a necháme dalších 20 minut dusit. Maďarské lečo podáváme s vařenými brambory a lžicí smetany.

Další jídla:
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Cuketové zelí dusíme.
Lečo s moravskou klobásou a čtyřmi vejci.
Gulášovka s párkem do které přidáme brambory.
Těstoviny se špenátem a kuřecím masem podáváme ještě teplé.
Jablka v županu posypeme po upečení moučkovým cukrem.
Bramborové karbanátky osmažíme dozlatova.
Zelňačka s klobásou a smetanou s brambory.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Maďarský kuřecí perkelt s noky.
Uzená polévka s rýží, žebra omyjeme...
Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou můžeme zředit trochou mléka.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Lečo bez vajec

Recepty
Motto

Maďarské lečo osloví chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.