Recepty > moučníky a dezerty > loutkové rohlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
120g másla, 180g hladké mouky, 3 žloutky, 20g droždí, 2 lžíce mléka, 40g cukru, špetka soli
bílky na potření a mandlové lupínky na posypání
Recept na přípravu:
Žloutky utřeme s máslem, přidáme ostatní suroviny (neděláme kvásek, droždí dáváme rovnou do těsta) a zpracujeme na vále těsto. Z těsta děláme válečky, vytvarujeme malé rohlíčky, dáme na vymazaný plech a necháme na plechu vykynout. Poté potřeme bílkem, posypeme drcenými mandlovými lupínky a pečeme v předehřáté troubě na 150-160°C dorůžova.
Další recepty:
Oříšková roláda potřená polevou.
Medové perníčky dáme na vymazaný plech.
Jablečné kuličky obalujte v krystalovém cukru.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme "uzrát".
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme lískovým ořechem.
Čokoládové muffiny dáme péct do vyhřáté trouby.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Arašídová bábovka pečená cca 45 minut.
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Kakaové cukroví poprášíme lehce kakaem.
Recept na vanilkové rohlíčky
Loutkové rohlíčky vykouzlí na stole lahodnou chuť.