Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > londýnské řezy

Londýnské řezy

Suroviny potřebné pro přípravu:

Těsto: 600g hladké mouky, 400g másla nebo hery, 2 vejce, 2 vanilkové cukry, 1 prášek do pečiva
Náplň: 300g cukru, 300g mletých vlašských ořechů, 8 bílků
300g rybízové marmelády

Recept na přípravu:

Těsto zpracujeme na vále, rozdělíme na 3 díly, dáme do mikrotenu a necháme odpočinout v lednici. Já si dělám těsta den předem. Pak vyválíme na 3 vymazané plechy, potřeme marmeládou, na marmeládu natřeme náplň a upečeme v předehřáté troubě na 180°C 15-20 minut. Ještě teplé krájíme na malé obdélníčky.
Náplň: z bílků šleháme sníh a postupně zašleháváme cukr. Do tuhého sněhu lehce zamícháme ořechy.

Další recepty:
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Biskupský beránek pečený.
Recepty na vánoční cukroví různého druhu.
Rohlíčky s krémem vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Hraběnčiny řezy s rybízem pečeme při 170 °C.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Biskupský chlebíček krájíme na řezy.
Duo řezy necháme ztuhnout v lednici.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme "uzrát".
Kynutý jablkový koláč s drobenkou

Recepty
Motto

Londýnské řezy vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.