Recepty > ostatní > lilková pomazánka po řecku
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
lilek, sůl, mletý pepř, česnek, olivový olej, bylinky podle chuti: (oregano, bazalka, řeřicha)
Postup přípravy:
Lilek nakrájíme na malé kousky, vložíme do pekáče a pečeme v troubě, dokud není měkký. Upečený lilek vložíme do mísy, přidáme olivový olej a rozmixujeme, osolime, opepříme mletým pepřem, přidáme prolisovaný česnek a dochutíme bylinkami.
Další recepty:
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Vejce na tvrdo používáme při přípravě různých jídel.
Utopenci s cibulí a zelím necháme 6-7 dní uležet v ledničce.
Zapečené brambory s párky doplníme kyselou okurkou.
Tvarohová pomazánka s mrkví chutná se sklenkou mléka.
Kuře na rozmarýnu s česnekem podáváme s rýží.
Smažená cibule se hodí k hrachové kaši.
Vejce na měkko podáváme se solí.
Drůbeží tlačenku podáváme s cibulí, octem a pečivem.
Vaječná sedlina do polévky ze které vypichujeme tvary.
Řecké kuře se směsí.
Vaječná omáčka chutná s pažitkou.
Domácí majonéza z celých vajec je rychle hotova.
Recept na řecké brambory
Recept, podle kterého připravíte jídlo lilková pomazánka po řecku. V Řecku ji používají také jako přílohu k hlavnímu jídlu